Nytt

Registrer deg som lærer

Lærere som ønsker å undervise direkte på nett kan nå registrere seg på xplico.no. Vi har laget nettstedet for lærere som vil selge undervisning til skoler og private som selvstendig næringsdrivende, men du er velkommen til å registrere deg og bruke nettstedet ellers også.

Bli lærer hos Xplico!

Her kan du som lærer nå ut til skoler og studenter. Ønsker du å undervise klasser i videregående skole eller høyskole/universitet, må du ha formell kompetanse. Men er du kun interessert i oppdrag som personlig lærer (privatlærer), kommer det mest an på realkompetansen og din evne til å formidle.

Derfor ønsker vi også studenter hjertelig velkomne til å registrere seg som privatlærer. Du avtaler pris og omfang direkte med dine elever, og tar betaling via Vipps eller bankkonto.

Når du begynner å ta betalt for undervisningen, må du registrere enkeltmannsforetak (eller annet selskap) og holde styr på inntekter og utgifter. Husk at undervisning er fritatt for merverdiavgift, så du trenger ikke å mva-registere foretaket ditt. Det gjør at bokføringen blir svært enkel og at du kan føre regnskapet selv. Register deg som lærer her.

Registrer enkeltpersonforetak!

Xplico anbefaler sterkt å registrere et firma når du begynner å ta betalt for undervisningen din. Underviser du på en skole, kan du naturligvis få lønn som en ansatt (timebasert eller som del av en full stilling), men tar du betalt av studenter for privatundervisning, må du føre inntekten gjennom et firma (vanligvis aksjeselskap eller enkeltpersonforetak). Mangs skoler ser også fordelen av å bli fakturert for sporadisk undervisning og vikartjenester i stedet for å ansette læreren på timebasis eller i en stillingsbrøk.

Det enkleste og mest hensiktsmessige for lærere er enkeltpersonforetak. Undervisning er ikke mva-pliktig. Det betyr at du enkelt kan føre regnskap selv og et enkeltpersonforetak trenger  ikke å føre egen skattemelding, alt settes enkelt opp sammen med din personlige skattemelding. Her kan du lese mer om å registrere enkeltpersonforetak.

Når du fører inntekter, kan du naturligvis også føre utgifter  (PC, bredbånd, mobil, reise, konferanser, faglig oppdatering mm.). Overskuddet blir regnet ut når du fører skattemeldingen i Altinn og blir lignet sammen  med inntekt du har ellers.

 

Prøv undervisningsverktøyet!

Lærere kan nå prøve det synkrone undervisningsverktøyet. Hvis du ikke har registrert deg som lærer, gjør det nå, så får du tilgang straks registreringen er godkjent. Da er du klar til å undervise både klasser og enkeltstudenter gjennom lyd, bilde, deling av skjerm og chat. Du har også en tavle hvor du kan presentere innhold, skrive og tegne

Videregående skoler, høgskoler og universiteter kan ta kontakt

Lunner_barneskole_By-Kjetil-Ree_CC-BY-SA-3-0-google-logo-added-by-h-birkelandVi har enda ikke avgjort hvordan undervisningsinstitusjoner skal registrere seg på nettstedet. Send oss gjerne en epost dersom du er interessert i våre tjenester.

Xplico er nettstedet for undervisning en-til-en, men også for skoler. Vi ønsker å formidle undervisning over nett som alternativ til tradisjonell klasseromsundervisning. Skaff lærere som kan steppe inn på kort varsel som vikarer eller som kan undervise hele fag, emner og tema på nett. Skolen har tilgang til  den beste kompetansen selv om den befinner seg et helt annet sted; læreren må ikke nødvendigvis være på skolen, i byen eller i fylket.