Personvern – GDPR

Hvem er Xplico?

Xplico er en tjeneste som leveres av Skolekanalen AS.
Organisasjonsnummer: 918 701 729
Navn/foretaksnavn: SKOLEKANALEN AS
Forretningsadresse: Eldsbakkane 89, 5253 SANDSLI
Daglig leder: Terje Fykse
Nettstedet vårt: https://xplico.no.
Epost: post@xplico.no

Informasjonskapsler (informasjonskapsler)

Hvis du har en konto og logger deg på dette nettstedet, setter vi en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din godtar informasjonskapsler. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og kastes når du lukker nettleseren.

Når du logger inn, vil vi også sette opp flere informasjonskapsler for å lagre innloggingsinformasjon og valg av skjermvisning. Informasjonskapsler for pålogging varer i to dager, og informasjonskapsler for skjermalternativer varer i et år. Hvis du velger «Husk meg», vil påloggingen din fortsette i to uker. Hvis du logger ut av kontoen din, blir innloggings-informasjonskapslene fjernet.

Hvis du redigerer eller lagrer en annonse, vil en ekstra informasjonskapsel lagres i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og indikerer ganske enkelt post-ID for artikkelen du redigerer. Den utløper etter 1 dag. Når du publiserer en annonse, må du betale i nettbutikken. Denne setter informasjonskapsler i nettleseren din for å holde styr på hvilke varer du har i handlekurven.

Du kan fjerne informasjonskapsler som er lagret på datamaskinen din via nettleserinnstillingene. Alternativt kan du kontrollere noen tredjeparts informasjonskapsler ved å bruke en plattform for forbedring av personvern som optout.aboutads.info eller youronlinechoices.com. For mer informasjon om informasjonskapsler, besøk allboutcookies.org.

Fullstendig info om våre informasjonskapsler finner du her

Analytics

Vi bruker Google Analytics for å måle trafikk på nettstedet vårt. Vi har fjernet muligheten for å registrere den nøyaktige ip-adressen din.

Google har sin egen personvernpolicy som du kan se gjennom her. Hvis du ønsker å velge bort sporing av Google Analytics, kan du gå til Google Analytics opt-out-side.

Hvem vi deler dataene dine med

Vi bruker Googles Recaptcha-tjeneste for å forhindre spamroboter i å utnytte nettstedet. Når du logger inn på nettstedet godtar du dermed Googles retningslinjer for personvern og brukervilkår.

Om du logger inn med Facebook-profiler din, har du på forhånd godtatt Facebooks personvernvilkår. Når du logger inn med denne profilen kan Facebook lagre data om hva du gjør på nettstedet vårt. Vi henter inn navnet ditt og epostadresser fra Facebook-profiler.

Hvor lenge vi beholder dataene dine

For brukere som registrerer seg på vår hjemmeside lagrer vi den personlige informasjonen de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere eller slette sin personlige informasjon når som helst (bortsett fra brukernavn, som ikke kan endres). Nettstedadministratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

Data om kjøp du gjør gjennom nettstedet vårt tar vi vare på så lenge norsk lov krever det. Du har tilgang til oversikt over hvilke annonser du har publisert på siden min-konto når du er innlogget.

Hvilke rettigheter du har over dataene dine.

Hvis du har en konto på dette nettstedet, eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å motta en eksportert fil med personopplysningene vi har om deg, inkludert alle data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette inkluderer ikke data vi er forpliktet til å oppbevare for administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige formål.

Hvor vi sender dataene dine

Vi kjører backup av nettstedet mot BlogVault. Alle backupfiler blir fullstendig slettet etter 3 måneders oppbevaring. Når du logger inn på nettstedet godtar du da også BlogVaults retningslinjer for personvern (pdf). Alle dine data vil være slettet fra BlogVault 3 måneder etter at du har slettet dine data.

Hvordan vi beskytter dine data

Vi bruker leide servere hos ServeTheWorld (STW) til BigBlueButton og samkjøring av innlogging til denne og nettstedet.

Når du bruker våre tjenester godtar du STWs databehandleravtale.

All kommunikasjon med våre servere foregår kryptert.

I tilfelle innbrudd i eller lekkasjer fra våre servere vil vi raskest mulig melde fra om dette til våre brukere, og ta nødvendige skritt for å gjenopprette sikkerheten.

Sletting av dine data

Du kan slette dine personlige data på siden Verktøy for personvern.

Tilsynsmyndighet
Nettsted: http://www.datatilsynet.no/
E-post: postkasse@datatilsynet.no
Telefon: 22 39 69 00

Endringer i disse retningslinjene for personvern

Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer i disse retningslinjene.
Siste modifisering ble gjort 1.4.2020.